Skip to content
Home » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ » ” Σίγουρα οι Ολυμπιακοί του 2024 είναι ένας στόχος” Δήμητρα Παπαδόπουλου, η πρώτη συνέντευξη μετά το Grand Prix!

” Σίγουρα οι Ολυμπιακοί του 2024 είναι ένας στόχος” Δήμητρα Παπαδόπουλου, η πρώτη συνέντευξη μετά το Grand Prix!

Ένα ηλιόλουστο πρωινό λίγο πιο έξω από τον σταθμό μετρό στην Πανεπιστημίου βρέθηκα με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου. Αφού πήραμε τους καφέδες μας και γνωριστήκαμε, η Δήμητρα μας μίλησε για την πορεία της στην τοξοβολία και για την εμπειρία της από τους αγώνες στο Lilleshall.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την τοξοβολία;

Ξεκίνησα όταν ήμουν 1η γυμνασίου, τέλη του 2015. Ξεκίνησα πολύ δοκιμαστικά και αργότερα άρχισα να κάνω περισσότερη προπόνηση. Τότε έκανα και άλλα αθλήματα. Κατάλαβα τι μου αρέσει και τελικά αφιέρωνα περισσότερο χρόνο στην τοξοβολία.

Πότε μπήκες στην εθνική;

Στην εθνική μπήκα πρώτη φορά το 2018 που είχα πάει σε έναν αγώνα στην Πάτρα σε ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα αν δεν κάνω λάθος.

Πόσες ώρες προπονείσαι;

Συνήθως η προπόνηση μπορεί να κρατήσει από 3.5 μέχρι και 5 ώρες. Είναι ανάλογα και με το πρόγραμμα που θα μου έχει βάλει ο προπονητής εκείνη την ημέρα.

Πες μας 2 πράγματα για τους προπονητές σου. Σε έχουν βοηθήσει και πόσο;

Ναι σίγουρα. Ο προπονητής μου με τον οποίο ξεκίνησα στον σύλλογο Α.Ο.Τ. ΑΧΑΙΟΙ τοξοβολία είναι ο κ Βασιλείου Δημήτρης και με έχει βοηθήσει πολύ. Πάντα συζητάγαμε πολλά πράγματα πριν συμβούνε. Γενικά δεν ήταν ο προπονητής που θα μου έλεγε «θα κάνεις αυτό και τέρμα». Πάντα μπορούσα να τον ρωτήσω παραπάνω πράγματα καθώς και να μάθω από αυτόν. Η συζήτηση και γενικότερα η επικοινωνία ήταν το μεγαλύτερο κομμάτι της σχέσης μας.

Σχετικά με τους αγώνες στο Ευρωπαϊκό Grand Prix, θα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για εσένα. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την 1η ημέρα του αγώνα;

Ναι δεν ήταν κάτι το οποίο μπορούσα πάρα πολύ να φανταστώ φεύγοντας από εδώ για να πάω στον αγώνα. Όσο για την πρώτη μέρα δεν μπορώ να πω ότι ξεκίνησε πολύ καλά. Ήταν κάτι σπάνιο για αγώνες γιατί είχαμε επίσημη προπόνηση και κατάταξη την ίδια μέρα και την 1η κόντρα. Κάτι που συνήθως δεν συμβαίνει. Κανονικά, γίνεται η επίσημη προπόνηση και άλλη μέρα η κατάταξη. Επίσης, είχε αέρα ο οποίος σχετικά με δυσκόλεψε. Και το σκορ που έριξα στην κατάταξη άρα και η θέση που πήρα δεν ήταν αυτό που περίμενα με βάση τις προπονήσεις που είχα κάνει και τα νούμερα που έριχνα στην προπόνηση.

Έδειξες πολύ δύναμη στις κόντρες. Τι εντυπώσεις έχεις και πώς κατάφερες να φτάσεις αυτήν την εκπληκτική επίδοση;

Γενικότερα οι κόντρες είναι κάτι που μου αρέσει πολύ περισσότερο από την κατάταξη μέσα σε έναν αγώνα οπότε πάω και με άλλη διάθεση. Σίγουρα όταν πήγα να ρίξω την πρώτη κόντρα για το 1/24 είχα στο μυαλό μου ότι μπορεί να κερδίσω αλλά το θεωρούσα δύσκολο με το άτομο με το οποίο έριχνα. Εν τέλει όμως έγινε.

Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον coach Choi δεδομένου ότι έχετε δουλέψει λίγο διάστημα μαζί;

Είναι στην Ελλάδα περίπου 1 χρόνο και γενικότερα σε όλες τις προπονήσεις μου όταν είμαστε στον ανοιχτό χώρο, είμαστε μαζί. Δηλαδή εκείνος έρχεται στο ΟΑΚΑ και εγώ κάνω προπόνηση στο ΟΑΚΑ. Οπότε έχουμε αναπτύξει κάποια σχέση και δεν ήταν ο πρώτος αγώνας που πήγαμε μαζί στο εξωτερικό. Είχαμε πάει και σε άλλους 2 πιο πριν.

Πώς σου φάνηκε ο αγώνας συνολικά και πώς ένιωσες με την κατάκτηση της 4ης θέσης;

Συνολικά κέρδισα πολλές εμπειρίες από τον αγώνα. Ένας τέτοιος τελικός είναι μεγάλη εμπειρία, κάτι πολύ διαφορετικό. Δεν είχα ξαναρίξει σε μια τέτοια διοργάνωση σε τελικό.

Τι να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

Αυτό είναι μια δύσκολη ερώτηση. Σίγουρα οι ολυμπιακοί του 2024 είναι ένας στόχος. Δεν ξέρω πόσο εφικτός είναι. Σίγουρα θα δούμε.

Σε αυτό το όμορφο κλίμα έλαβε τέλος η συνέντευξή μας με τη Δήμητρα. Χάρηκα πολύ που την γνώρισα από κοντά και της εύχομαι να πετύχει όλους τους στόχους της σε προσωπικό και αθλητικό επίπεδο καθώς και να κερδίσει το εισιτήριο της Ελλάδας για να διεκδικήσει τη θέση της στου Ολυμπιακούς του 2024.

Άννα Άγγελοπουλου